1 Verwarm de light room op een zacht vuur in een kookpot, en doof het vuur zodra het kookt.
2 Open het vanillestokje, schraap de zwarte zaadjes eruit en doe ze bij de light room. Voeg ook het vanillestokje toe en laat trekken terwijl je de rest klaarmaakt.
3 Laat de gelatineblaadjes minstens 15 minuten weken in koud water.
4 Verwarm de melk in een kookpot en neem van het vuur. Voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat ze oplossen. Voeg de suiker toe, roer en doe dit mengsel bij de light room. Meng goed met een garde.
5 Spoel de glazen eventjes onder de kraan (om de panna cotta gemakkelijker uit de vorm te kunnen nemen), vul ze met het mengsel en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.
6 Doe de panna cotta uit de vorm op een bord, bestrooi met poedersuiker en werk af met aalbessen en kumquat.
Panna Cotta met aalbessen en kumquat is een recept van Solo Open Kitchen