1 Snij de prei in kleine stukjes en was de groente meer dan grondig.
2 Snij de stevige groene courgette vervolgens in kleine stukjes. De verzamelde groenten mogen vervolgens in een pot.
3 Giet een klein scheutje water in de pot en voeg een stevige klont Solo toe. Laat de groenten een half uurtje zacht stoven onder deksel.
4 Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water. Giet ze af en doe ze bij de groenten. Met een pureestamper stampen we aardappelen en preicourgetten tot stoemp. Kruid met peper en zout.
5 Bestrijk de gepeperde en gezouten schelvisfilets met Solo Vloeibaar. Laat de vis gedurende 1 minuut per kant grillen op de zeer hete grilplaat. Leg de vis op een ingevette schotel en laat 5 minuten garen in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220°C.
6 Verdeel de stoemp over de borden en leg op elk bergje een stuk schelvishaas.