1 1) Was de bloemkool en haal de roosjes uit elkaar. Blancheer de bloemkoolroosjes in een ketel gezouten water.
2 2) Was de aardappelen en snij ze in dunne schijven. Leg ze in een kom en voeg er zout en peper aan toe. Roer even om.(de schijfjes even blancheren),
3 3) Laat een beetje bakboter in een pan smelten en bak de vis.
4 4) Leg een laag aardappelschijfjes, een laag bloemkool en daarna een laag vis . Herbegin en rond af met een aardappelschijfjes. .
5 5) Neem een ketel en laat er een beetje bakboter in smelten. Doe er de bloem in 1 scheut bij en roer goed. Doe er geleidelijk aan ook de melk bij totdat je een homogene saus bekomt. Voeg de tomatenpuree eraan toe en breng op smaak met peper, zout en look.
6 6) Giet de saus over de aardappelschijfjes en bestrooi met geraspte gruyèrekaas.
7 7) ) Zet de gratin gedurende 45 minuten in een oven op 180°C. Verhoog de temperatuur van de oven voor de laatste minuten om je gratin mooi goudbruin te krijgen.Je kan de vis eventueel vervangen door 500gr gemengd gehakt.
gratin met vis en bloemkoolroosjes is een recept van Solo Open Kitchen