1 Bak de eend lichtroze in hete Solo Light. Blus de pan met een scheutje calvados, de room light room, een beetje kippenbouillon en het stuk gember. Laat het sausje inkoken en voeg er en lepel honing aan toe.
2 Schil de appel, snij hem in partjes en bak hem gaar in wat Solo Light. Voeg de appels toe aan het sausje en verwijder de gember. Die was enkel om smaak te geven.
3 Stoof de gesnipperde sjalot in een pan met de Solo Light en voeg er de jonge spinazieblaadjes aan toe. Kruid af met peper en zout.
4 Was de aardappels en snij ze in maantjes zonder ze te schillen. Kook ze net niet gaar in gezouten water. Schik ze in een vuurvaste schotel en voeg er peper, zout en de gehakte rozemarijn aan toe. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en laat de aardappelen verder gaar roosteren in de oven op 180°C.
5 Serveer de eend in gembersaus met de spinazie en de aardappelen.
Gebakken eend in een sausje van gember is een recept van Solo Open Kitchen