1 Voor de puree : Kook de aardappelen in gezouten water. Laat intussen de 5dl gevogeltebouillon voor de helft inkoken. Pureer de aardappelen , meng met de gevogeltebouillin, de bieslook en breng op smaak met peper en muskaatnoot.
2 Voor de saus: laat de 2,5dl. gevogeltebouillon inkoken tot de helft. Pluk de peterselie , dompel deze even onder in kokend gezouten water en mix de peterselie met een heel klein beetje van het kookvocht in de blender. Bind de kokende bouillon met een beetje maïzena en meng er de gemixte peterselie onder. Breng de coulis op smaak met peper en zout .
3 De room opkloppen en deze onder de verwarmde hollandse saus spatelen.( zo krijg je een mousselinesaus)
4 Pocheer de eieren.
5 Maak op elk bord met behulp van een serveerring een torentje van de puree , maak er met de achterkant van een lepel een kuiltje in , vul het kuiltje met garnalen en bedek die met een gepocheerd ei. Napeer het ei met de mousselinesaus en lepel wat peterseliecoulis rond de puree.
Torentje van bouillonaardappelen is een recept van Solo Open Kitchen