Zoek
Blinde vinken met ajuinsaus
2
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 grote ajuin
3 blinde vinken
2 koffielepels mosterd
2 takjes thijm
4 blaadjes laurier
1 scheut azijn
peper, zout, muskaatnoot
5 dl water
maizena
25 gram solo
Bereiding
1
De grote ajuin snipperen, intussen de solo boter laten bruinen.
2
De gesnipperde ajuin aanbakken in de gebruinde boter.
3
De blinde vinken toevoegen en aan alle kanten aanbakken, bijkruiden met zout, peper en muskaatnoot naar smaak.
4
Het water toevoegen en ook de mosterd en overige kruiden + het scheutje azijn.
5
Deksel op de pot en 15 minuten laten stoven.
6
Om de 5 minuten zeker de vinken doorprikken en draaien in de saus.
7
Wanneer de vinken gaar zijn ze verwijderen uit de saus alsook de laurierbladeren en takjes thijm.
8
De saus indikken met maizena.Serveren met peterselie aardappelen of kroketjes.
Blinde vinken met ajuinsaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Biefstuk met ajuinsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelen met Ajuinsaus en Pekelharing
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met ajuinsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ajuinsaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept