Aardappelpuree met tomaat

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 U maakt een smeuïge aardappelpuree: kook de aardappelen gaar, giet af, zet even terug op het vuur om te verdampen, haal van het vuur kruid met pezo en nootmuskaat, stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  • 2 Doe er een een scheut melk, het ei en enkele klontjes boter bij, stamp tot een smeuïge puree, indien nodig voeg er nog wat melk aan toe.
  • 3 Doe deze puree in een platte vuurvaste schotel, bedek de puree met blokjes tomatenvlees, mag met vel maar zonder zaadjes, kruid lichtjes met pezo, bestrooi met grana padanokaas en enkele vlokjes hoeveboter en zet ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven met grill (200°).
  • 4 Deze puree is lekker met gebakken kipfilet, kalfs- of varkensoester.

Aardappelpuree met tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept