Aardappelgratin met ham en broccoli

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook gaar in lichtgezouten water gedurende 20 à 25 min. Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de witte wijn en de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 2
    - Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 1 cm.
  • 3
    - Snij de broccoli in roosjes en kook in lichtgezouten water gedurende 5 min.
  • 4
    - Snij de champignons in 4 of 6 naargelang de grootte en roerbak in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • 5
    - Snij de gekookte ham in reepjes.
  • 6
    - Meng de broccoliroosjes met de reepjes gekookte ham, de blokjes appel en de champignons. Giet deze mengeling op de bodem van een beboterde ovenschotel.
  • 7
    - Bedek de mengeling met aardappelpuree.
  • 8
    - Klop het ei los met een klopper en roer er de room en de kaas onder. Giet deze mengeling over de puree en schuif de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
  • 9
    - U kan de schotel ook vooraf klaarmaken. Laat op het einde 15 min. langer opwarmen.1
  • 0 (Los blad Colruyt)

Aardappelgratin met ham en broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept