Italiaanse ovenschotel

4
120 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Was de ongeschilde aardappelen, de tomaten, de aubergines en de paprika's en snijd ze in schijfjes. Hak de basilicum fijn en snijd de mozzarella in plakjes. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg daarin, in verschillende laagjes, aardappelen, mozzarella en groenten. Breng elke laag op smaak met pezo en fijngesneden basilicum. Bestrooi de bovenste laag met broodkruimels en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal in de hete oven en laat het gerecht bakken gedurende ongeveer 90 min. Prik af en toe eens in de aardappelen om te kijken of ze al gaar zijn.
  • 3 Lekker met zalm of zeebaars.

Italiaanse ovenschotel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept