1 Schil de asperges, snij de harde onderkant weg. Leg ze in een stoommandje, afwisselend met de punten naar links en rechts, zodat de stapel gelijkmatig is. Stoom ze 12 tot 14 minuten. Kruid ze met een vleugje nootmuskaat.
2 Leg de basilicumblaadjes in een stoommandje en schik er de zalmmoten op. Stoom ze 10 tot 15 minuten.
3 Vermeng in een pannetje de dooiers met het citroensap, het water en een snuifje zout. Zet het pannetje in een warmwaterbad
4 tegen de kook aan en klop ondertussen op tot de saus bindt. Neem meteen van het vuur.
5 Klop er beetje bij beetje ijskoude botervlokjes door. Verwarm de saus dan nog heel even in het warmwaterbad, maar laat ze vooral niet koken!
6 Kruid de vis met peper uit de molen en zout. Verdeel vis en asperges over voorverwarmde borden. Lepel er de saus bij. Bestrooi met gehakte peterselie of kervel.
7 Heerlijk met (gestoomde) krieltjes.
Zalm met asperges en mousselinesaus is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini