Aardappelkroketjes met oude Brugse kaas

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de citroenschil tot je 1 eetlepel hebt.
  • 2 Rasp de kaas.
  • 3 Kook de geschilde aardappelen in gezouten water of stoom ze. Pureer de gare aardappelen en meng hieronder de Ardeense boter, ui, geraspte kaas, citroenschil en de groene kruiden. Kruid met pezo. Maak met de hand rechthoekige kroketjes van 1,5 cm dikte. Zet ze daarna in de koelkast om af te koelen.
  • 4 Klop de eitjes los en kruid met pezo. Haal de kroketjes door de bloem en vervolgens door het ei en het broodkruim.
  • 5 Bak de kroketjes in frituurolie op 175°.
  • 6 Serveer als bijgerecht met een gebakken varkensoester of kotelet en een salaatje van rood witloof.

Aardappelkroketjes met oude Brugse kaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkroketjes met koolsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met roomkaastomaten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept