Stamppot van witte kool

4
90 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij de kool fijn.
  • 2
    - Snij de uien in ringen en de knoflook in fijne stukjes.
  • 3
    - Doe de kool, de uien en de knoflook in een pot en zet ze onder water. Voeg 6 bouillonblokjes en de 2 kruidentuiltjes toe en laat 1 uur koken.
  • 4
    - Schil ondertussen de aardappelen en bak het spek.
  • 5
    - Neem na een uur de pan van het vuur en doe de kool, de uien en de look in een vergiet en laat ze uitlekken. Vang het kookvocht in een pot op en kook daarin de aardappelen in ongeveer twintig minuten gaar.
  • 6
    - Meng de kool en de aardappelen en stamp ze fijn. Meng er de gebraden spekreepjes door en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voor een smeuige smaak, voeg een klontje boter toe.
  • 7 Serveer met een braadworst.
  • 8 Smakkelijk !

Stamppot van witte kool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept