- schil de aardappelen en kook ze gaar, laat ze schrikken met koud water en laat ze verder afkoelen"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- bruineer de bloem in 2 el hete boter, roer de melk erdoor en voeg het bouillonblokje toe"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- breng de melk aan de kook en laat ca 5 minuten pruttelen, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- was de spinazie en doe hem druipnat in een hete pan om hem te laten slinken"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- laat de spinazie daarna uitlekken"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- maak de tomaten schoon, snijd tomaten en aardappelen in dikke schijven"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met een gedeelte van de saus"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- leg de helft van de aardappelen erbovenop en zorg dat alles geheel bedekt is"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- leg er daarna de volgende ingrediënten om de beurt op: een laag spinazie, 1/3 aardappelen, een laag tomaten, een laag ham en tenslotte de aardappelen"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- bedruppel iedere laag met een beetje saus"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- giet de overige saus over de laatste laag aardappelen"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- strooi de geraspte kaas over de lasagne"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- bak de lasagne ca 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C"}],"recipeYield":"6 "}