aardappelen uit de oven

4
70 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 schil en was de aardappelen en snij ze in dikke plakken. Dompel de tomaten in kokend water, verfris ze, verwijder de huid en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze ook in plakjes. Verwarm de oven tot 175°C. Smeer een gratineerschotel in met olijfolie en schik daarin aardappel, tomaat en ui in lagen. Kruid elke laag met zout, peper en oregano, bestrooi met een weinig kaas en besprenkel met olijfolie en wijn. Leg enkele klontjes boter bovenop de gratin en zet de schotel 1 uur in de oven. Controleer met de punt van een vork of de aardappelen gaar zijn en bestrooi de bovenkant van de gratin met twee eetlepels geraspter kaas. Plaats de schotel onder de grill en gratineer de bovenkant. Dien warm op en versier met een takje verse oregano.

aardappelen uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept