Aardappelgratin met peren en gorgonzola

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes van ong. 2a3 millimeter .
  • 3 Kook de plakjes 2a3 min voor in gezouten water.
  • 4 Giet ze af in een vergiet en laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 5 Schil de peren,verwijder het klokhuis en snij ze eerst in vieren en dan in dunne plakjes.
  • 6 Verdeel de aardappelen en peren in lagen in een ingevetten ovenschotel .
  • 7 Bestrooi iedere laag met de gorgonzola en kruid met peper en zout .
  • 8 Overgiet het geheel met de room en plaats ong. 40min in de voorverwarmde oven.
  • 9 Zeer lekker met geroosterd vlees of gevogelte vergezeld van een fris groen slaatje 1
  • 0 met vinaigrette van olie mosterd en citroensap.1
  • 1 Smakelijk !!!!!!

Aardappelgratin met peren en gorgonzola is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept