Kalfschipolata met wortelpuree en mosterdsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Snij de aardappelen en wortelen in grove stukken.
  • 3 Snij de sjalot fijn.
  • 4 Laat de kalfsfond inkoken tot er nog 1/3 overblijft.
  • 5
    Voorbereiding
    25 minuten
  • 6 1 Kook de aardappelen en de wortelen samen in 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en 1 EL mosterd.
  • 7 2 Kook de erwitjes 3 minuten en verfris ze onder koud stromend water. Stoof de sjalot in 1 KL boter en doe er de erwtjes bij. Laat 2 minuten stoven en kruid met peper en zout.
  • 8 3 Roer 2 KL boter en 1 EL mosterd door de ingekookte kalfsfond. Laat de saus goed warm worden, maar laat niet meer koken.
  • 9 4 Bak de kalfschipolata's in boter, ongeveer 5 minuten aan elke kant.1
  • 0 Afwerking 1
  • 1 Maak een mooi torentje van de puree op de borden en schep de chipolata en de erwtjes erbij. Overgiet met de saus en serveer direct.

Kalfschipolata met wortelpuree en mosterdsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept