- Kook de bloemkool en de aardappelen in zout water."},{"@type":"HowToStep","text":"2. - Bak het gehakt in de pan, kruiden naar smaak."},{"@type":"HowToStep","text":"3. - Als de aardappelen, de bloemkool en het gehakt klaar is, zet deze apart."},{"@type":"HowToStep","text":"4. - Laat de oven voorverwarmen op stand hete lucht, op 200°C."},{"@type":"HowToStep","text":"5. - Bereid de witte saus zoals aangegeven op de verpakking, kruiden met peper en nootmuskaat."},{"@type":"HowToStep","text":"6. - Als de witte saus klaar is, van het vuur halen en Boursin eraan toevoegen."},{"@type":"HowToStep","text":"7. - Neem een grote ovenschotel en vul deze met afwisselend een laag aardappelen, laag gehakt, laag bloemkool. Leg tussen de verschillende lagen regelmatig een laag saus. Eindig op het laatste met saus bovenaan de schotel en strooi de geraspte kaas rijkelijk erover."},{"@type":"HowToStep","text":"8. - Zet de ovenschotel in de oven en laat dit gedurende 10-20 minuten erin staan. Eventueel om een extra krokante korst te bekomen, kan je op het laatst even de grillstand opzetten, maar hou de schotel dan goed in het oog, zodat de korst niet aanbrandt."}],"recipeYield":"2 "}
1 - Kook de bloemkool en de aardappelen in zout water.
2 - Bak het gehakt in de pan, kruiden naar smaak.
3 - Als de aardappelen, de bloemkool en het gehakt klaar is, zet deze apart.
4 - Laat de oven voorverwarmen op stand hete lucht, op 200°C.
5 - Bereid de witte saus zoals aangegeven op de verpakking, kruiden met peper en nootmuskaat.
6 - Als de witte saus klaar is, van het vuur halen en Boursin eraan toevoegen.
7 - Neem een grote ovenschotel en vul deze met afwisselend een laag aardappelen, laag gehakt, laag bloemkool. Leg tussen de verschillende lagen regelmatig een laag saus. Eindig op het laatste met saus bovenaan de schotel en strooi de geraspte kaas rijkelijk erover.
8 - Zet de ovenschotel in de oven en laat dit gedurende 10-20 minuten erin staan. Eventueel om een extra krokante korst te bekomen, kan je op het laatst even de grillstand opzetten, maar hou de schotel dan goed in het oog, zodat de korst niet aanbrandt.