Ovenschotel

2
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Kook de bloemkool en de aardappelen in zout water.
  • 2
    - Bak het gehakt in de pan, kruiden naar smaak.
  • 3
    - Als de aardappelen, de bloemkool en het gehakt klaar is, zet deze apart.
  • 4
    - Laat de oven voorverwarmen op stand hete lucht, op 200°C.
  • 5
    - Bereid de witte saus zoals aangegeven op de verpakking, kruiden met peper en nootmuskaat.
  • 6
    - Als de witte saus klaar is, van het vuur halen en Boursin eraan toevoegen.
  • 7
    - Neem een grote ovenschotel en vul deze met afwisselend een laag aardappelen, laag gehakt, laag bloemkool. Leg tussen de verschillende lagen regelmatig een laag saus. Eindig op het laatste met saus bovenaan de schotel en strooi de geraspte kaas rijkelijk erover.
  • 8
    - Zet de ovenschotel in de oven en laat dit gedurende 10-20 minuten erin staan. Eventueel om een extra krokante korst te bekomen, kan je op het laatst even de grillstand opzetten, maar hou de schotel dan goed in het oog, zodat de korst niet aanbrandt.

Ovenschotel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept