Bloemkool, kippegehakt en puree in de oven

3
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 * Verwarm de oven voor op 180°C
  • 2 * Kook de aardappelen gaar in zout water.
  • 3 * Doe hetzelfde met de bloemkool.
  • 4 * Stoof de ui, wortel en selder glazig.
  • 5 * Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 6 * Voeg de tijm, het laurierblad en de bouillon toe en laat inkoken tot het vocht half verdwenen is.
  • 7 * kruid met peper.
  • 8 * Giet de aardappelen af en pureer met de melk.
  • 9 * Kruid met peper, zout en nootmuskaat.1
  • 0 * Voeg een klontje boter toe.1
  • 1 * Doe het gehakt in een grote ovenschaal.1
  • 2 * Verdeel de bloemkool erover.1
  • 3 * Schep de puree erbovenop.1
  • 4 * Bestrooi met kaas en zet 20 min. in de oven.1
  • 5 Als je de puree niet mee in de oven doet, hoef je geen selder te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de puree niet 'zompig' wordt. 1
  • 6 Kippegehakt gebruiken, is het lekkerste in combinatie met de tijm..

Bloemkool, kippegehakt en puree in de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept