Aardappel-appelgratin

8
120 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en de appelen. Snij ze in schijfjes. Klop de eieren, de karnemelk en de tijm los. Kruid met peper en zout. Vet een ovenschotel in. Schik een laag aardappelplakjes op de bodem en bedek ze met een laag appelplakjes. Strooi er een handvol geraspte parmezaan over. Giet er 1/3 van het eiermengsel op. Schik nog 2 lagen aardappel en appel erop, overgoten met het eiermengsel. Eindig met een laagje geraspte parmezaan. Dek de gratin af met een vel aluminiumfolie en bak ze 1 u in een voorverwarmde oven op 220°C. Verwijder de folie en bak nog eens 15 min tot de aardappelen gaar zijn.

Aardappel-appelgratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-appelgratin
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelgratin
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelgratin Met Kastanjehoning
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appelgratin met amandelen
0 min
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept