1 Schil de aardappels, maak ze schoon en snijd ze klein. Kook de aardappels in circa 20 minuten in water met wat zout met het deksel op de pan. Pel en snipper de ui. Bak kort de zuurkool mee. Voeg 125 milliliter water en het bouillonblokje toe en laat het geheel 10-15 minuten smoren. Maak de zalm schoon en dep hem droog en breng op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in en leg de zalm in de ovenschaal. De ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden zetten. Maak de dille schoon en hak hem fijn. Bak kort de dille. Giet de aardappels af. Voeg de melk en 1 eetlepel boter toe en verhit het geheel. Stamp alles fijn tot een puree. Laat de zuurkool uitlekken en meng hem door de puree. Voeg de dille ook toe. Breng alles op smaak met zout en peper. Serveer de puree met de zalm.