Zoek
Pikante aardappelen met tomaat in de wok
4
45 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
300 g tomaten
1 el kleine groene Spaanse pepers
8 el plantaardige olie
1 dl bouillon (visblokje)
sambal
koriander voor de garnering
Bereiding
1
Schil de aardappelen, was ze, droog ze goed en snij ze in de lengte in vieren.
2
Was de tomaten, maak ze droog, snij ze in 4 en haal er de zaadjes uit.
3
Spoel de Spaanse pepers en droog ze.
4
Verhit 6 eetlepels olie in de wok en roerbak de aardappelen op een laag vuur gedurende 10 min. Schep ze daarna uit de wok.
5
Frituur de Spaanse pepers in de rest van de olie, en voeg de stukken tomaat toe.
6
Breng op smaak met sambal en blus alles af met de bouillon.
7
Voeg de aardappelen er aan toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
8
Laat dit ongeveer 20 min. zachtjes bakken, maar let erop dat de tomaten niet volledig uit elkaar vallen.
9
Garneer met koriander en dien op.1
0
Eet smakelijk.
Pikante aardappelen met tomaat in de wok is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min
Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min
Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept