Zoek
Aardappelgratin met broccoli en gehakt
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g kruimige of bloemige aardappelen
500 g broccoliroosjes
500 g gemengd gehakt
1 fijngesnipperde ui
50 g bloem
50 g boter
4 dl groentebouillon (2 blokjes)
1 dl melk
100 g gemalen kaas
2 el olijfolie
Bereiding
1
Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul op een matig vuur.
2
Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken.
3
Schil de aardappelen, spoel en laat gaar koken.
4
Kook de broccoli beetgaar in licht gezouten water.
5
Maak een roux met de boter en de bloem en voeg er al roerend de melk en de groentebouillon aan toe.
6
Laat enkele minuten goed doorkoken en roer de helft van de kaas onder de saus.
7
Breng op smaak met peper en zout.
8
Snijd de aardappelen in plakjes.
9
Leg het gehakt op de bodem van een ovenvaste schaal. 1
0
Schik er de uitgelekte broccoli roosjes en aardappelschijfjes over. 1
1
Dek alles af met de saus en bestrooi met de rest van de kaas. 1
2
Geef een korstje onder de hete ovengrill.1
3
Eet smakelijk.
Aardappelgratin met broccoli en gehakt is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenschotel met gehakt en groente
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min-
Bijgerecht
Bekijk recept