1Bereid eerst de bouillon: breng hiervoor 1 liter water aan de kook met de ingrediënten
2 van de bouillon. Laat 10 minuten sudderen.
3 Breek de vis in kleinere stukken.
4 Schil de asperges met een dunschiller. Kook ze gaar in licht gezouten water.
5 Leg de stukken zeewolf en zalm in de kokende bouillon en laat op een zacht vuur gedurende enkele minuten gaar worden. Schep de vis uit de bouillon en snij in blokjes.
6 Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en doe er de aspergestukjes in. Laat al roerend 5 minuten stoven op een zacht vuur.
7 Verhit 4 eetlepels boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken en leng al roerend aan tot een gladde saus met de gezeefde visbouillon.
8 Werk de saus af met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Klop een eierdooier los in een kopje en roer dit vervolgens door de saus.
9 Voeg de diepgevroren spinaziebladeren, de gestoofde aspergestukjes en de blokjes vis toe. Warm nog even op, maar laat niet meer koken.1
0 Schep het vispotje in diepe borden en dien op met natuuraardappelen.1