Primeuraardappelen in een groen jasje

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2
    - Schraap of schil de aardappelen en snij in stukken.
  • 3
    - Snipper de verse kruiden heel fijn: u hebt minstens 3 à 4 eetl. nodig.
  • 4
    Voorbereiding
    (20 min.)
  • 5 Breng lichtgezouten water aan de kook, leg er de aardappelen in en laat 15 à 20 min. koken.
  • 6 Giet de aardappelen af en doe ze in een serveerkom. Voeg de boter en de verse kruiden toe en schep om tot alle aardappelen een groen jasje hebben.
  • 7 Tip
  • 8 Afwerking
  • 9 Serveer onmiddellijk met rosbief of een gebraad. Combineer met jonge erwtjes en wortelen, asperges of bloemkool.1
  • 0 Tip1
  • 1 Kies primeuraardappelen of vastkokende aardappelen (nicola, krieltjes, charlotte).1
  • 2 Als u de aardappelen kookt voor in een slaatje, dan voegt u best 1 koffielepel azijn toe. Zo bewaren ze beter hun mooie kleur en vaste structuur.

Primeuraardappelen in een groen jasje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept

Rundergebraad met groenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnenrug met primeurs, kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentevis met bloemkool en tomaat
0 min
Bekijk recept
Visschotel met bloemkool
32 min Hoofdgerecht
Bekijk recept