Lamsvlees met aardappels

4
165 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 DAG VAN TEVOREN BEGINNEN!!!
  • 2
    - maak het vlees een dag van tevoren schoon, dep het droog en verwijder evt het vet
  • 3
    - snijd het vlees in 4 stukken
  • 4
    - pel de ui en snijd hem in fijne ringen
  • 5
    - was de peterselie en snijd hem in grove stukken
  • 6
    - verkruimel het laurierblad
  • 7
    - wrijf het vlees in met de tijm en de stukjes laurierblad
  • 8
    - doe het vlees samen met de ui, de peterselie,de peperkorrels en de wijn in de diepvrieszak
  • 9
    - sluit deze goed af en bewaar minstens 8 uur in de koelkast, draai evt een keer om1
  • 0
    - haal het vlees uit de zak en dep droog, zeef de overgebleven marinade en laat deze vervolgens even staan1
  • 1
    - laat de uien goed uitdruppelen1
  • 2
    - schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne schijfjes1
  • 3
    - bestrooi het vlees met peper en zout, braad het vlees rondom aan in de braadpan en haal het er vervolgens uit1
  • 4
    - fruit de ui ca 10 min in het hete braadvet en haal ongeveer de helft van de uien uit de pan1
  • 5
    - leg de stukken vlees naast elkaar in de braadpan1
  • 6
    - verdeel de aardappels eroverheen als dakpannen en breng op smaak met peper en zout1
  • 7
    - verdeel de rest van de uien hierover en giet daar vervolgens de marinade overheen1
  • 8
    - laat de schotel afgedekt ca 1u30 min smoren in een voorverwarmde oven van 200°C1
  • 9
    - haal het deksel eraf en laat nog ca 30 min verder smoren

Lamsvlees met aardappels is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept