- schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min gaar, giet af en vang het kookvocht op"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- stamp de aardappels met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25gr boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- verwarm de oven voor op 220°C "},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- bak de spekreepjes 4 min in een pan, voeg de uit toe en fruit 4 min "},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor, breng op smaak met peper"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- meng het andijviemengsel met de puree"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- schep de stamppot in de ovenschaal"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- bestrooi de puree met de paneermeel en verdeel de rest van de boter er in stukjes over"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- zet de ovenschaal ca 10 min in de oven en laat er een goudbruin korstje opkomen"},{"@type":"HowToStep","text":"10. Je kunt de stamppot een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet de schaal de volgende dag 20 min in een oven van 200°C."}],"recipeYield":"4 "}