Aardappelkroketten

6
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De aardappelen schillen, koken en afgieten.
  • 2 Zeef de aardappelen door een roerzeef en vermeng met de gesmolten boter en de eidooiers. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  • 3 Doe de warme aardappelmassa in een spuitzak zonder spuitmondje of in een aardappelkroket machine. Maak langwerpige slingers op boterpapier. Laat afkoelen en bedek met een zuivere keukenhanddoek tegen het uitdrogen.
  • 4 Snij de aardappelslingers in porties van ongeveer 5 cm. (Mag 1 nacht in koelkast).
  • 5 Bestuif de porties met bloem. Haal ze nadien door een mengsel van losgeklopt eiwit, peper, zout en een scheutje olie. Wentel ze door paneermeel.
  • 6 Bak de kroketten in een friteuse gedurende 3 minuten goudgeel op 180 graden. Dien op bij een hoofdschotel naar keuze.
  • 7 Eet smakelijk.

Aardappelkroketten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak Rossini met Pommes Williams
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelvis en kastanjechampignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak Rossini met Pommes Williams
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelvis en kastanjechampignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept