Zuurkoolstamppot

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappels met het zout 30 minuten.
  • 2 Laat intussen de zuurkool uitlekken en spoel eventueel wat af. Opzetten met het sap uit het blik ananas. Snij paprika en ananas in stukjes en leg ze op de zuurkool. Kook 20 minuten.
  • 3 Snij het spek in dobbelsteentjes en bak ze 10 minuten in eigen vet.
  • 4 Maak van de aardappelen en de andere puree-ingrediënten met de mixer een dikke, gladde, puree. Zuurkool, ananas en paprika afgieten en erdoor scheppen. Spekjes met spekvet erdoor mengen (de volgende dag smaakt het nog lekkerder).

Zuurkoolstamppot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept