Aardappel-uiengratin

4
105 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de doven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met 20g boter.
  • 2 Breng de melk aan de kook met de tijm.
  • 3 Stoof de uien 5 minuten in 20g boter. Kruid met peper en zout.
  • 4 Schik de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal en zorg ervoor dat ze elkaar overlappen. Bestrooi met wat parmezaan, peper, zout en nootmuskaat en schenk er 1/3 van de tijmmelk over. Leg er een laagje gestoofde uien op, schenk er weer 1/3 van de melk over, bestrooi opnieuw met parmezaan en nottmuskaat, en dek af met de rest van de aardappelen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk er de rest van de melk over, bestrooi met de rest van de parmezaan en zet minstens 1 uur in de warme oven.
  • 5 Lekker met een groene salade, of als bijgerecht bij gebraad of kip.

Aardappel-uiengratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Uiengratin
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode-uiengratin met pistachenoten
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met lentegroenten en uiengratin
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-uiengratin
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept