1 Schil de aardappel en snijd hem in dikke plakken. Laat ze 8 minuten blancheren in kokend water, uitlekken en afkoelen (dit kan de avond voordien gebeuren).
2 Snijd het stuk komkommer in flinterdunne rondjes (dat gaat het gemakkelijkst met een keukenschaaf). Kruid de rondjes met peper en zout. Meng ze met de aardappelplakken.
3 Meng de tomatenpuree met het geperst knoflookteentje. Schaaf de Parmezaanse kaas in schilfers.
4 Schep de salade op een bord en giet de tomatenpuree eromheen. Bestrooi met de kaasschilfers.
5 als u meer tijd hebt, kunt u hiervan een lauwwarme salade maken. Strijk de aardappelplakken dan aan weerszijden in met olijfolie en kruid ze peper en zout. Laat ze aan elke kant 3 minuten roosteren onder de warme ovengrill. Draai ze na anderhalve minuut een halve slag om zodat u een ruitjespatroon krijgt. Maak op het bord een torentje met afwisselend een laagje komkommerrondjes en plakjes ham. Leg de aardappelplakken omheen en giet hier en daar een lepeltje tomatenpuree. Garneer met de schilfers kaas.
Aardappelsalade met komkommer en ham is een recept van Solo Open Kitchen