Zoek
Gratin dauphinoise
2
60 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 ml melk
150 ml room
1 laurierblad
1 teentje knoflook, geperst
1 kg aardappelen
150 gr gemalen kaas
Bereiding
1
* Bestruik de ovenschotel met een beete olijfolie
2
* Verwarm de melk, room, knoflook en het laurierblad
3
* Als het kookt terug afzetten
4
* Schil de ardappelen en snij de in fijne plakjes
5
* Doe 1/3 van de gemalen kaas op de bodem van de overnschaal
6
* Leg daarom een laag aardappelschijfjes en strooi er peper en zout over
7
* Maak zo laagjes tot de aardappelen op zijn, met als laatsxte laag kaas
8
* Zeef de melk boven de overnschotel (moet ongeveer 2/3 onder staan)
9
* Bak dit 35 á 40 minuten in een oven van 200 graden1
0
* Laat ze enkele minuten staan alvorens te serveren1
1
Recept voor 2 á 3 personen
Gratin dauphinoise is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade dauphinoise
20 min
Bekijk recept
Gratin Dauphinoise
30-60 min -
Bekijk recept
Salade Dauphinoise
20-30 min -
Bekijk recept
Salade Dauphinoise
10-20 min -
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept