Stoemp met rookworst en andijvie

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot fi jn, stoof deze aan in een weinig Solo en blus met de rode wijn. Laat de wijn even uitkoken en voeg de bruine vleesjus toe. Laat reduceren tot 2/3 en voeg de graanmosterd toe.
  • 2 Pluk en was de andijvie. Snijd de andijvie in fi jne reepjes.
  • 3 Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend, gezouten water.
  • 4 Verwarm de rookworst in een pan met een deksel en een weinig water.
  • 5 Giet de aardappelen af en laat ze nog even uitstomen. Warm de melk op met het klontje Solo, peper, zout en nootmuskaat.
  • 6 Plet de aardappelen, roer de gekruide melk door de aardappelen en vervolgens de rauwe andijvie. Let op: de aardappelen moeten nog heet zijn!
  • 7 Verdeel de andijviestoemp over de borden, snijd de rookworst in plakjes en schik dit over de andijviestoemp. Omring met de warme graanmosterdsaus en dien op.

Stoemp met rookworst en andijvie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoemp met broccoli en pijnboompitten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept