SOS Piet - Aardappelbeignets met ricotta

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 ° kook de aardappelen en giet ze af
  • 2 ° kruid met peper, zout, nootmuskaat en lookkruiden
  • 3 ° plet de aardappelen met een stamper
  • 4 ° voeg de eierdooier en de ricotta toe en roer door
  • 5 ° laat de puree goed afkoelen
  • 6 ° doe de bloem samen met het bier in een kom
  • 7 ° voeg de eierdooiers toe en roer goed door met een garde
  • 8 ° klop de eiwitten stijf
  • 9 ° spatel de eiwitten door de rest van het beslag1
  • 0 ° schep met 2 soeplepels een vorm puree uit de pot en draai dit door het beslag1
  • 1 ° bak in een friteuse van 180°C, gedurende 3 à 4 min1
  • 2 Tips1
  • 3 PUNTJES1
  • 4 Laat de puree eerst goed afkoelen1
  • 5 Maak geen soezendeeg, maar beignetdeeg1
  • 6 Frituren op 180°C1
  • 7 SERVEERTIP1
  • 8 Serveer met een slaatje

SOS Piet - Aardappelbeignets met ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

SOS Piet - Misérable
120 min Nagerecht
Bekijk recept
PH SOS Piet - Aspergepuree
60 min Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappelen op de BBQ
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappel met kaviaar
40 min Bijgerecht
Bekijk recept