Zoek
SOS Piet - Aardappelbeignets met ricotta
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g bloemige aardappelen
1 eierdooier
peper
zout
nootmuskaat
250 g vaste ricotta
of
150 g zachte ricotta
PH lookkruiden
- Beslag -
80 g bloem
80 g bier
2 eierdooier
2 eiwitten opgeklopt
Bereiding
1
° kook de aardappelen en giet ze af
2
° kruid met peper, zout, nootmuskaat en lookkruiden
3
° plet de aardappelen met een stamper
4
° voeg de eierdooier en de ricotta toe en roer door
5
° laat de puree goed afkoelen
6
° doe de bloem samen met het bier in een kom
7
° voeg de eierdooiers toe en roer goed door met een garde
8
° klop de eiwitten stijf
9
° spatel de eiwitten door de rest van het beslag1
0
° schep met 2 soeplepels een vorm puree uit de pot en draai dit door het beslag1
1
° bak in een friteuse van 180°C, gedurende 3 à 4 min1
2
Tips1
3
PUNTJES1
4
Laat de puree eerst goed afkoelen1
5
Maak geen soezendeeg, maar beignetdeeg1
6
Frituren op 180°C1
7
SERVEERTIP1
8
Serveer met een slaatje
SOS Piet - Aardappelbeignets met ricotta is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Misérable
120 min
Nagerecht
Bekijk recept
PH SOS Piet - Aspergepuree
60 min
Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappelen op de BBQ
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappel met kaviaar
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept