aardappel-gnocci met tomaten en rucola

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    Plet de gekookte aardappelen en meng met de eierdooiers, peper, zout en bloem. Kneed het mengsel kort. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit tot 2 cm dik. Snijd in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter en druk er met een vork een motief in. Dit motief zorgt ervoor dat de saus beter rond de pasta blijft hangen. Spoel de rucola en stoof kort in hete boter, breng op smaak met zout en een theelepel citroensap. Zet ondertussen de tomatensaus op een zacht vuurtje. Breng een ruime pot water aan de kook met een snuifje zout en kook de gnocchi 1 à 2 minuten. Wanneer ze komen bovendrijven, zijn ze klaar. Meng de gnocchi onder de warme tomatensaus met de rucola. Serveer in diepe borden en strooi er de geraspte kaas over.

aardappel-gnocci met tomaten en rucola is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept