aardappel-cupcakes

4
80 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze extra gaar in gezouten water.
  • 2 Versnipper de ui en snij de dikke sneetjes chorizo in kleine blokjes. Snij ook de opgelegde artisjokken in stukjes.
  • 3 Stoof de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.
  • 4 Voeg daarna de blokjes chorizo toe en laat ze kort meestoven. Doe hetzelfde met de stukjes artisjok.
  • 5 Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de geitenkaas aan toe. Stamp tot een fijne (droge) puree.
  • 6 Hak de verse oregano fijn.
  • 7 Meng de ui, de chorizo, de stukjes artisjok en de oregano onder de puree.
  • 8 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 9 Breek de eieren en hou de eiwitten apart. 1
  • 0 Meng de dooiers samen met de bloem en het bakpoeder onder de lauwe puree. 1
  • 1 Roer alles tot een aardappelbeslag en laat dit verder lauw worden. 1
  • 2 Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Let erop dat je puree niet te warm is, want anders verliest het luchtige eiwit z’n effect. 1
  • 3 Doe het beslag in een plastic spuitzak, knip het puntje eraf en verdeel het over de cups. 1
  • 4 Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C). 1
  • 5 Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht.

aardappel-cupcakes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Limoen-cheesecupcakes
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paascupcakes
30 min-
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept