Zoek
aardappel-cupcakes
4
80 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg loskokende aardappelen en 4 dikke sneetjes (4 a 5 mm) chorizo
6 kwartjes van artisjokken
2 eieren en 1 ui
2 eetl bloem en idem verse geitenkaas
1 koffielepel bakpoeder
1 eetl fijngehakte oregano en een scheurtje olijfolie
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook ze extra gaar in gezouten water.
2
Versnipper de ui en snij de dikke sneetjes chorizo in kleine blokjes. Snij ook de opgelegde artisjokken in stukjes.
3
Stoof de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.
4
Voeg daarna de blokjes chorizo toe en laat ze kort meestoven. Doe hetzelfde met de stukjes artisjok.
5
Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de geitenkaas aan toe. Stamp tot een fijne (droge) puree.
6
Hak de verse oregano fijn.
7
Meng de ui, de chorizo, de stukjes artisjok en de oregano onder de puree.
8
Verwarm de oven voor op 170°C.
9
Breek de eieren en hou de eiwitten apart. 1
0
Meng de dooiers samen met de bloem en het bakpoeder onder de lauwe puree. 1
1
Roer alles tot een aardappelbeslag en laat dit verder lauw worden. 1
2
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Let erop dat je puree niet te warm is, want anders verliest het luchtige eiwit z’n effect. 1
3
Doe het beslag in een plastic spuitzak, knip het puntje eraf en verdeel het over de cups. 1
4
Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C). 1
5
Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht.
aardappel-cupcakes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Limoen-cheesecupcakes
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paascupcakes
30 min-
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept