1 Schil de aardappels en rasp ze op een zo fijn mogelijke rasp of in de keukenmachine tot (rauwe) puree. Druk zoveel mogelijk vocht eruit. Schil de ui, rasp die eveneens fijn en roer de massa door de aardappelpulp. Voeg een ei toe, twee eetlepels bloem en wat zout en peper. Dit beslag verkleurt snel, maar dat heft geen invloed op het eindresultaat of de smaak.
2 Verhit Solo in een ruime koekenpan. Doe telkens 1,5 eetlepel beslag in de pan en druk het met de achterkant van een lepel tot een rond pannenkoekje van ongeveer 10-15 cm doorsnee. Bak zo steeds drie pannenkoekjes tegelijk.
3 Het bakken kan op twee manieren: in een flinke laag Solo, zodat de pannenkoekjes eigenlijk worden gefrituurd of juist met zo min mogelijk Solo. De eerste manier levert krokantere maar vettere pannenkoekjes op. Even laten uitlekken op keukenpapier is dan aan te raden.
4 Traditioneel worden deze pannenkoekjes gegeten met appelmoes, maar ze zijn ook erg lekker met mayonaise erbij. Direct uit de pan zijn ze het lekkerst, maar ook afgekoeld blijven ze heerlijk.