Gratin met vis, wortel en aardappel

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wortels in de lengte in lange repen snijden.
  • 2 Aardappels schillen en in plakken snijden.
  • 3 Wortel en aardappel in ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar koken, laten uitlekken.
  • 4 Boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 min. bakken. Bouillon en slagroom erdoor roeren tot gladde saus. Saus 5 min. zachtjes laten koken en met zout en peper op smaak brengen.
  • 5 Oven voorverwarmen op 200 C.
  • 6 In ovenschaal afwisselend laagjes wortel, aardappel en scholfilet leggen. Op elke laag wat zout, peper en peterselie strooien en enkele lepels saus erover schenken. Rest van saus over de laagjes schenken en kaas erover strooien.
  • 7 Ovenschotel in midden van oven in 15-20 min. gratineren.

Gratin met vis, wortel en aardappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept