Aardappelgratin met ham

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Schil de aardappelen, spoel ze onder stromend water en kook ze beetgaar in gezouten water.
  • 3 Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen op het gedoofde vuur.
  • 4 Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in plakjes.
  • 5 Snij de prei in ringen en spoel grondig.
  • 6 Smelt een eetlepel solo in een pan en stoof hierin de prei beetgaar, kruiden met nootmuskaat en pezo.
  • 7 Snij de ham in reepjes.
  • 8 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  • 9 Bedek de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes, kruiden met nootmuskaat en pezo.1
  • 0 Vervolgens een laagje prei en hamreepjes. 1
  • 1 Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.1
  • 2 Overgiet met de room en bestrooi met de gratinkaas.1
  • 3 Zet de schotel 25 minuten in de warme oven en vervolgens nog eens 5 minuten onder de grill.1
  • 4 Tip: u kunt e aardappelen ook vervangen door korte pasta.

Aardappelgratin met ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept