1 Was de aardappels en kook ze afgedekt ca. 20 minuten. Laaat de aardappels schrikken onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen.
2 Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water met een beetje zout in 8-10 minuten gaar. Giet de bloemkool af en vang het kookvocht op.
3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Dep eventueel de kip droog en snijd hem in blokjes.
4 Bak de kip onder af en toe omdraaien in de solo op hoog vuur. Bak de ui en de knoflook kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg ruim 125 ml kookvocht, de tomaten, het groentenbouillonblokje toe. Druk de tomaten stuk. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 10 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
5 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in plakken en verdeel de plakken over een ingevette ovenschaal. Leg de bloemkoolroosjes langs de rand en he tkipmengsel in het midden van de ovenschaal op de aardappels. Doe de kaas erover. Bak de ovenschotel ca. 20 minuten in de oven.