Een te gekke zuurkoolstamppot

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1,5 kilo aardappelen
  • 2 * 600 gram wijnzuurkool
  • 3 * 1 rookworst
  • 4 * 1 theelepel mosterd
  • 5 * 0,5 theelepel tijm
  • 6 * 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 7 * 1 teentje knoflook
  • 8 * 0,5 theelepel kerrie
  • 9 * 2 eetlepels melk 1
  • 0 * klontje boter 1
  • 1 * peper 1
  • 2 * zout1
  • 3
    Voorbereiding
    1
  • 4 * Schil de aardappelen 1
  • 5 * Doe de wijnzuurkool in een pan met een klein beetje water 1
  • 6 * Voeg de kerrie, azijn, tijm, knoflook en wat peper aan de zuurkool toe 1
  • 7
    Voorbereiding
    1
  • 8 * Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar 1
  • 9 * Kook de zuurkool 20 minuten op een laag pitje 2
  • 0 * Stamp de aardappelen met wat melk en een klontje boter tot een stevige puree * Giet de zuurkool af en voeg deze bij de puree * Snij de rookworst in kleine plakjes en vermeng deze met de stamppot Serveertip Lekkere vleesjus en eventueel wat uitgebakken spekjes

Een te gekke zuurkoolstamppot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept