Aardappelkoekjes op verrassende manieren te maken.

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereiden
  • 2 Of aardappelburgers. Of aardappelcakejes. Of aardappeltaartjes.
  • 3 Je kunt ze noemen zoals je wilt.
  • 4 De hoeveelheden mag je zelf uitrekenen.
  • 5 Hou deze verhoudingen aan:
  • 6 Voor iedere ons aardappel neem je 10 gram bloem en 10 gram geraspte kaas.
  • 7 In dit geval nemen we 500 gram aardappelen en koken die gaar.
  • 8 Stamp er met wat boter en eventueel wat melk puree van. Meng er 50 gram bloem en 50 gram geraspte kaas doorheen. Verder laat ik het aan je eigen fantasie over.
  • 9 Stukjes fijngesneden ham, verse kruiden, piepkleine blokjes spek etc.etc. 1
  • 0 Maar dat hoeft niet. Je kunt het ook alleen bij kaas laten.1
  • 1 Vorm er, als het wat is afgekoeld, met je handen burgers van. Bak ze in de koekenpan in een klein beetje olie lekker bruin.1
  • 2 Bij het omdraaien moet je voorzichtig zijn want ze vallen snel uit elkaar.1
  • 3 Dit kun je een klein beetje voorkomen door ze eerst een uur in de koelkast te leggen.1
  • 4 Niet op elkaar leggen want dan krijg je ze misschien niet meer los. 1
  • 5 Of een stukje bakpapier ertussen doen. 1
  • 6 Handig om vooraf te maken en pas op het laatst te bakkén1
  • 7 Zeker als je gasten hebt.

Aardappelkoekjes op verrassende manieren te maken. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met Ardense ham
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met chutney
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-strokoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept