Italiaanse ovenschotel met een mozzarella

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappelen schillen, 25 minuten koken in gezouten water en vervolgens pureren. Melk en boter aan puree toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Mozzarella in plakken snijden, tomaten ontvellen, helft van de mozzarella op de aardappelen leggen, afdekken met tomaat, kruiden met oregano en basilicum en dan de andere helft van de mozzarella. Parmezaanse kaas er over raspen en 30 minuten in oven op 200 graden laten garen.Let op, de aardappelpuree is met minder boter gemaakt als gebruikelijk. Dit vanwege de mozzarella die er ook nog doorheen smelt.Varieer door een laagje pesto tussen aardappelen en mozzarella te doen.Soms kun je in woorden niet uitleggen, wat de mond proeft.
  • 2 Dat is bij deze ovenschotel zeker het geval.
  • 3 De aardappelen van de nieuwe oogst en de toplaag à la Caprese is een feestje op tafel en een feestje in de mond.

Italiaanse ovenschotel met een mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept