Italiaanse ovenschotel met een topping van

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappelen schillen, 25 minuten koken in gezouten water en vervolgens pureren.
  • 2 Melk en boter aan puree toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
  • 3 Mozzarella in plakken snijden, tomaten ontvellen, helft van de mozzarella op de aardappelen leggen, afdekken met tomaat, kruiden met oregano en basilicum en dan de andere helft van de mozzarella.
  • 4 Parmezaanse kaas er over raspen en 30 minuten in oven op 200 graden laten garen.
  • 5 Let op, de aardappelpuree is met minder boter gemaakt als gebruikelijk. Dit vanwege de mozzarella die er ook nog doorheen smelt.
  • 6 Varieer door een laagje pesto tussen aardappelen en mozzarella te doen of champignons en eventueel ca 200 gram rul gebakken gehakt voor een niet vegetarische variant.

Italiaanse ovenschotel met een topping van is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept