Rozemarijn aardappelen

4
65 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelen 6 min. en giet af.
  • 2 Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal. Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie. Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor. Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.
  • 3 * Je kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden. Verwarm in dat geval de aardappelen in een oven van 150C.
  • 4 Bevat p.p.: 315 kcal* 5 g eiwit* 15 g vet* 39 g koolhydraten * prijs p.p. € 0,85
  • 5 Tip: De uitgeknepen tenen knoflook die je niet serveert, zijn ook lekker bij vlees.
  • 6 Tip: Snijd de rest van de rozemarijn fijn en strooi over tomaten- of paprikasoep.

Rozemarijn aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept