1 Door de eenvoud is de Italiaanse keuken bekend geworden.
2 Bij mij, omdat de gerechten snel klaar te maken zijn én lekker. Een paar basis ingrediënten in huis en je kan alle kanten op.
3 Een minder bekend gerecht is gnocchi.
4 Gemaakt van aardappelen, gewoon even koken is voldoende. Een lekker recept is gnocchi met ricotta, tomaten, basilicum en rode ui. Smullen!
5 Huisgemaakte Gnochhi
6 De gnocchi kan je kant en klaar kopen bij de supermarkt of bij de speciaalzaak.
7 De gnocchi kook je totdat het gaat drijven, dat is ongeveer na twee minuten.
8 Tomaten in parten snijden en mengen met de rode ui, basilicum, een beetje olie en zout en peper naar smaak.
9 Ik zelf vind het lekker om er ook wat sla doorheen te mengen, maar je kan het er ook naast serveren.1
0 De gnocchi op de borden, het mengsel eroverheen en twee á drie theelepels ricotta erop. Voila! Binnen 20 minuten heb je een lekker en gezond zomer gerecht op tafel.1
1 Heb je geen gnocchi in huis? Deze variant is ook heerlijk op alle soorten pasta’s!
"De vergeten Italiaan " is een recept van Solo Open Kitchen