JO Aardappelschotel met citroen en venkel

8
90 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen in gezouten water. Voeg de venkel de laatste paar minuten toe en giet af. Doe over op een bakplaat en schep de knoflook en citroen erdoor, besprenkel met olijfolie. Bak in 1 uur krokant in de oven.
  • 2 Vet ondertussen een bakplaat in met olie en verspreid de noten erover.
  • 3 Maak een karamel door de suiker met 75ml water te verhitten in een pan op middelhoog vuur, tot de siroop donker goudbruin is. Verkruimel de chilipeper erin en vermaal er flink wat zwarte peper over, schenk de karamelsiroop gelijkmatig over de noten en laat ze rustig afkoelen.
  • 4 Als de aardappelen klaar zijn, pers je het sap uit de citroenhelften, schep door elkaar. Stamp de hard geworden macadamia karamelnoten in stukjes en strooi ze over de aardappelen.

JO Aardappelschotel met citroen en venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

JO Gebakken worteltjes in een zak
60 min Bijgerecht
Bekijk recept
JO Jamy at home - Aardappelomelet met chorizo
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crijo-jo (Antilliaanse Hete Pepersaus)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spareribs Crijo-jo
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept