1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen in gezouten water. Voeg de venkel de laatste paar minuten toe en giet af. Doe over op een bakplaat en schep de knoflook en citroen erdoor, besprenkel met olijfolie. Bak in 1 uur krokant in de oven.
2 Vet ondertussen een bakplaat in met olie en verspreid de noten erover.
3 Maak een karamel door de suiker met 75ml water te verhitten in een pan op middelhoog vuur, tot de siroop donker goudbruin is. Verkruimel de chilipeper erin en vermaal er flink wat zwarte peper over, schenk de karamelsiroop gelijkmatig over de noten en laat ze rustig afkoelen.
4 Als de aardappelen klaar zijn, pers je het sap uit de citroenhelften, schep door elkaar. Stamp de hard geworden macadamia karamelnoten in stukjes en strooi ze over de aardappelen.
JO Aardappelschotel met citroen en venkel is een recept van Solo Open Kitchen