Italiaanse aardappelpuree met knoflook

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk
  • 2 Schil de aardappels en kook ze in een pan water met wat zout gaar.
  • 3 Giet ze af en stamp fijn met een stamper.
  • 4 Doe de knoflook, citroensap en de Parmezaanse kaas er in (niet teveel) en ietsje meer dan de helft van de gesnipperde peterselie.
  • 5 Giet er nu de olijfolie bij totdat het al roerend/stampend romig genoeg is.
  • 6 Proef dan even en breng verder op smaak met zeezout en zwarte peper. Op het bord of in schaal garneren met de laatste verse peterselie. Met wat olijfolie met truffel (want zo`n fles heb ik dus ook staan) wordt het nog lekkerder, dan maak je eenvoudig een `koninklijke` puree met een ster! Ook leuk om met visite en eters er met een RVS ring rondjes mee te steken en die op het bord te leggen. Smullen maar.
  • 7 Serveertips
  • 8 Heerlijk bijgerecht bij vis, vlees, kip of andere hoofdgerechten.
  • 9 Bijzonder lekker bij: Gegratineerde kabeljauwfilet met een kaas-kruidenkorst.Zie voor het recept elders in dit schrift.1
  • 0 .

Italiaanse aardappelpuree met knoflook is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept