Stamppot met prei, chorizo en peterselie

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken, kook ze 15 minuten en doe er de laatse vijf minuten de in ringetjes gesneden prei bij, giet af en pureer. Roer er de melk en de boter onder, kruid met peper, zout en muskaat.
  • 2 Snij de chorizo in kleine blokjes en bak ze zonder vetstof , meng met de puree
  • 3 Breng ondertussen een ruime hoeveelheid water aan de kook met een scheut azijn, breek voorzichtig de een ei in een pollepel,geef een draai aan het wateroppervlak en laat het ei erin glijden, pocheer het eitje gedurende drie minuten. Haal het met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier, doe hetzelfde met de drie andere eitjes
  • 4 Duw de puree in een dreseerring en leg het gepocheerde ei er boven op.
  • 5 Smakelijk

Stamppot met prei, chorizo en peterselie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept