Griekse knoflookaardappeltjes met oregano uit de

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met het voorverwarmen van de oven op 230 graden. Vervolgens schil je de aardappelen en snijd je deze in partjes.
  • 2 Haal dan het schilletje van de teentjes knoflook en hak de teentjes in kleine stukjes. Doe de aardappelpartjes en de knoflook in een ovenschaal. Hier overheen doe je de 5 el olijfolie het citroensap de gedroogde oregano en wat zout en pepernaar smaak. Even goed door elkaar husselen en voeg tot slot 100 ml water toe.
  • 3 De aardappeltjes kunnen nu voor ongeveer 40-60 minuten de oven in tot ze mooi goudbruin beginnen te kleuren en lekker zacht zijn van binnen. Tussendoor wel even twee keer omscheppen.
  • 4 TIP
  • 5 De ene oven is de andere niet. Je moet kijken hoe de aardappel schijven bakken en temperatuur aanpassen naar meer of minder hitte. Alle vocht moet verdampt zijn en door regelmatig omscheppen krijgt je een heerlijk krokant korstje om de aardappelen heen en zijn ze zacht van binnen. Net als bij frietjes.
  • 6 Ook heerlijk met een takje rozemarijn er bovenop.

Griekse knoflookaardappeltjes met oregano uit de is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept