1 Begin met het voorverwarmen van de oven op 230 graden. Vervolgens schil je de aardappelen en snijd je deze in partjes.
2 Haal dan het schilletje van de teentjes knoflook en hak de teentjes in kleine stukjes. Doe de aardappelpartjes en de knoflook in een ovenschaal. Hier overheen doe je de 5 el olijfolie het citroensap de gedroogde oregano en wat zout en pepernaar smaak. Even goed door elkaar husselen en voeg tot slot 100 ml water toe.
3 De aardappeltjes kunnen nu voor ongeveer 40-60 minuten de oven in tot ze mooi goudbruin beginnen te kleuren en lekker zacht zijn van binnen. Tussendoor wel even twee keer omscheppen.
4 TIP
5 De ene oven is de andere niet. Je moet kijken hoe de aardappel schijven bakken en temperatuur aanpassen naar meer of minder hitte. Alle vocht moet verdampt zijn en door regelmatig omscheppen krijgt je een heerlijk krokant korstje om de aardappelen heen en zijn ze zacht van binnen. Net als bij frietjes.
6 Ook heerlijk met een takje rozemarijn er bovenop.
Griekse knoflookaardappeltjes met oregano uit de is een recept van Solo Open Kitchen