1 Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Kook gaar in 20 minuten en giet af.
2 Schil ondertussen de wortelen en snij ze in dunne plakjes. Voeg deze toe aan de kokende wortelen wanneer deze ongeveer 10 minuten koken.
3 Schil de rode bietjes en rasp deze fijn.
4 Pureer de aardappelen en wortelen. Voeg de melk toe voor een smeuige massa.
5 Voeg daarna ook de geraspte bieten toe aan de puree en meng goed.
6 Rasp de schil van de citroen en voeg ook de zeste toe aan de puree.
7 Kruid de puree af met peper en nootmuskaat volgens eigen smaak.
8 Verhit ondertussen wat boter in een pan en bak de kabeljauwfilets goudbruin langs beide kanten. Kruid met citroenpeper. Als alternatief kan je de kabeljauw gewoon kruiden met peper en de geraspte citroen uitpersen en het sap bij het bakvocht toevoegen.
9 Verhit ondertussen een pan zonder vetstof. Rooster daarin de sesamzaadjes gedurende een 3-tal minuutjes. Roer goed opdat deze niet aanbranden. Roer daarna de sesamzaadjes onder de Griekse yoghurt.1
0 Serveer de kabeljauwfilets met de bieten-wortel-puree en garneer met de sesamzaadjes-yoghurt.
Frisse bietenpuree met kabeljauw is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree